У світі, на жаль, постійно відбуваються різні випадки насильства: війни, напади, дискримінація, приниження. Але коли насильство чиниться поруч із нами, ми можемо й повинні зупинити його. Протидія насильству в закладі освіти – безперервна діяльність, яка вимагає від усіх учасників освітнього процесу чіткого дотримання прийнятих правил поведінки й упровадження політики щодо профілактики жорстокої поведінки.

28 листопада 2023 р. в рамках Всеукраїнської кампанії «16 днів проти насильства» для студентів І курсу Рожищенського фахового коледжу ЛНУВМБ імені С.З.Гжицького працівники Центру соціальних служб Рожищенської міської ради ­­– практичний психолог Світлана Кобзар та фахівець із соціальної роботи Катерина Райниш – провели тренінг на тему “Скажи «Ні!» насильству”. 

Учасники тренінгу з’ясували зміст поняття «насильство» та окреслили його види, навчилися навичок безпечної поведінки, обговорили проблему жорстокості, її наслідків для підлітків та дізналися, як захиститися від будь-якого прояву насильства. Також здобувачів освіти було поінформовано про роботу та контакти організацій, які надають допомогу кожному, хто страждає від проявів жорстокості.

Скажи «Ні!» насильству!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *