Красиве поле, де зеленіють жита і пшениці, терпким ароматом парує земля. Прекрасне воно, коли золотом виграє, хвилюється в сонячний серпневий день. Неперевершено досконалий важкий колос, що в народі називають його не інакше, як золотий. Чудове й зерно, яке ввібрало в себе життєдайні сили землі. І, нарешті, як вінець хліборобської праці – хліб…
“Хліб – усьому голова”, – таку назву мала виховна година, яку провела куратор Ольга Чижевська разом зі студентами групи ІІІ тех. Присутні дізналися багато цікавої інформації про хліб як один із найдавніших і основних продуктів харчування, познайомились зі шляхом, який проходить хлібина, перш ніж потрапити до столу, почули про значення хліба за часів голодомору та війни, осягнули потребу дбайливого ставлення і поваги до зерна, буханця, праці людей. На виховній годині було наголошено, що хліб – це одна з найбільших цінностей у житті людини, а хліборобська праця – нелегка і глибоко шанована.