Перший день жовтня є особливим для нас, українців. Він поєднав у собі дві значущих підстави вважати його святковим: релігійну і державну. Адже 1 жовтня українці за новим календарем відзначають День Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва і День захисників та захисниць України.

Напередодні свята у Рожищенському фаховому колежі ЛНУВМБ імені С.З.Гжицького відбувся патріотичний захід «Очі янголів у формі ЗСУ». Саме нашим воїнам – мудрим, мужнім, безстрашним, незламним – присвячувався захід. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять випускників коледжу, які загинули у боротьбі за мир і спокій у нашій країні. Зі сцени линули щирі слова привітань і подяки героям, звучали поетичні рядки й українська патріотична пісня від студентів та художнього керівника Валентина Омельчука. Приємною несподіванкою став виступ випускника коледжу, а нині – учасника Волинського народного хору Артема Степанюка.

Ми ніколи не забудемо, яку жахливу ціну заплатив тоді і платить зараз український народ за право жити на рідній землі. Якщо ми, ніби за цеглинкою цеглинку, будуватимемо наш храм людської душі, будемо патріотами своєї Батьківщини, то станемо гідними називатися українцями. Збережімо і примножмо славу наших мужніх героїв!

Очі янголів у формі ЗСУ…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *