…Інтернет розвивається — хакери та онлайн-шахраї не сплять. Вони хочуть добути інформацію, яка надасть доступ до персональних даних або ж вашого гаманця. Бо перша ціль на їхньому шляху — безпечні та неуважні люди…

 «Як захистити себе в Інтернеті?» – під такою назвою у Хабі цифрової освіти, що функціонує на базі КЗ “Публічна бібліотека” Рожищенської міської ради, пройшла година кібербезпеки для студентів-першокурсників Рожищенського фахового коледжу ЛНУВМБ імені С.З.Гжицького. Координатор роботи Хабу Неоніла Антонюк та провідний бібліотекар Руслана Ковалюк розповіли про важливість кібербезпеки сьогодні.

Студенти мали змогу пройти навчальний курс на національній онлайн-платформі з цифрової грамотності «Дія. Освіта» і переглянути освітній серіал «Кіберняні». Молодь опанувала базові правила цифрової безпеки, а саме: як убезпечити свій обліковий запис, листування в месенджерах, мережу Wi-Fi, оплату онлайн; як захистити себе від основних схем хакерства; що робити з підозрілими листами, SMS-повідомленнями та підкинутими флешками тощо. Після перегляду освітнього серіалу студенти успішно склали тести і отримали сертифікати, які засвідчили ефективність навчання.

Як захистити себе в Інтернеті?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *