Сьогодні, 8 травня, Україна відзначає День пам’яті та примирення з метою вшанування пам’яті всіх жертв Другої світової війни 1939–1945 років.

Друга світова війна була одним із найкривавіших збройних конфліктів в історії людства. Участь у ній брали понад 60 держав. Україна була одним з основних полів битв і простором, де тоталітарні режими – нацистський і радянський – вчиняли масові воєнні злочини та злочини геноциду, внаслідок чого український, єврейський, кримськотатарський та інші народи, що жили в межах території сучасної України, зазнали величезних втрат.

Нині, як і в роки Другої світової війни, Україна воює з агресором. Однак тепер це – путінська росія. Сьогодні саме рф, увібравши в себе всі злочинні практики нацизму й комунізму, зазіхає на нашу територіальну цілісність і зруйнувала мир у Європі. 

Наша боротьба триває щоденно від 2014 року, і ми неодмінно переможемо, бо захищаємо рідну землю, боронимо своє право вільно обирати майбутнє. Для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій підступного агресивного сусіда-злочинця. Міць наших збройних сил є запорукою існування держави та збереження прав людини. 

Вічна і світла пам’ять українським воїнам, які віддали свої життя у Другій світовій війні. Пам’ятаємо їхній подвиг і всі злочини гітлерівського режиму… Молимося за наших військових, які борються з російським нацизмом…

З Днем пам’яті та примирення!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *