Щороку у світі кожен другий вівторок другого місяця зими відзначають День безпечного Інтернету, проводячи роз’яснення серед молоді про ризики користування глобальною мережею. Цьогоріч цей день припав на 7 лютого.

Важливість питання безпечного Інтернету сьогодні зумовлена тим, що сучасна людина не уявляє свого життя без глобальної мережі, адже отримує там для себе багато інформації та можливостей. Однак, молоде покоління не завжди усвідомлює, що може чекати на них у віртуальному просторі. Значимість проблеми безпечного Інтернету потребує постійної уваги до неї. Відтак, робота у цьому напрямку для педагогів Рожищенського фахового коледжу ЛНУВМБ імені С.З.Гжицького надзвичайно важлива.

З метою висвітлення можливих загроз в мережі Інтернет та дотримання правил поведінки у віртуальному світі, викладачем інформатики Оксаною Черняк проведено інформаційно-пізнавальний захід на тему: «Немає повісті, сумнішої на планеті, ніж повість про сидіння в Інтернеті…». Студенти ІІ курсу в цікавій формі нагадали першокурсникам позитивні та негативні сторони Інтернету, розглянули загрози та виокремили правила безпечної роботи під час війни, пограли в тематичні анаграми, переглянули навчальні відеофільми та проаналізували результати попередньо проведеного опитування для визначення обізнаності студентів коледжу з правилами безпеки в Інтернет-мережі. Пам’ятаймо, що культура спілкування у віртуальному просторі – це культура майбутнього, яка формується вже сьогодні і саме зараз. Від кожного з нас залежить, чи буде Інтернет дійсно безпечним, дружнім середовищем для всіх його користувачів.

Немає повісті, сумнішої на планеті, ніж повість про сидіння в Інтернеті…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *