Цьогоріч виповнюється 300 років від дня народження Григорія Савича Сковороди, мандрівного філософа, українського Сократа, який був і залишається одним із найвидатніших українців за всю історію нації та символізує її просвітництво і самопізнання. Саме тому його біографія та творчість заслуговують уваги і шани українців.

З нагоди цієї знаменної дати студенти ІІ курсу спеціальності «Ветеринарна медицина» під керівництвом завідувача бібліотекою Інни Олегівни Лукашук підготували і провели виховну годину «Григорій Сковорода – мандрівний мудрець».

Усі присутні дізналися, чому навчав Сковорода, нічому не повчаючи. Соїм життям він показав: якщо не вимагати від світу багато й неухильно йти за своїм покликанням, то можна, живучи у світі, бути вільним від нього. Крім філософії, літературних творів і музики Сковороди, лишився нам і урок цього справді рідкісного життя. Урок того, як можна бути вільним серед неволі і святим посеред пекла.

Прозираючи в далеке майбутнє, Сковорода писав про те, якою він бачить Україну, писав про «…нових людей, нове творіння і нову славу». Не випадково 300-ліття від народження Григорія Савича неминуче стане відродженням нашої Української держави.

Сковорода вічний, як вічна ідея України.

Григорій Сковорода – мандрівний мудрець

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *