З 2014 року російські окупаційні збройні формування активно використовують міни та інші небезпечні вибухові пристрої, що несе в собі серйозні загрози і призводить до численних випадків загибелі та каліцтва серед цивільного населення. У той час, коли весь цивілізований світ відмовляється від протипіхотних мін та забороняє їх використання, російська федерація збільшує масштаби їхнього застосування в Україні та випробовує нові зразки такої зброї.

Після повномасштабного вторгнення росії в Україну 24 лютого 2022 року проблема мін і вибухонебезпечних залишків війни набула особливої гостроти. У зв’язку із зростанням загрози ураження цивільного населення вибухонебезпечними пристроями, у Рожищенському фаховому коледжі ЛНУВМБ імені С.З.Гжицького було організовано онлайн-бесіду з питань поведінки у надзвичайних ситуаціях. Зі студентами зустрівся провідний інспектор Луцького управління Державної служби з надзвичайних ситуацій Олександр Слобода. Присутні ознайомилися з основними видами вибухонебезпечних пристроїв, проаналізували алгоритм дій при знаходженні підозрілих предметів, обговорили правила безпечної поведінки у надзвичайних ситуаціях.

Пропонуємо усім бажаючим ознайомитися з Пам’яткою з питань уникнення враження мінами і вибухонебезпечними предметами http://college-lnuvmbt.kl.com.ua/wp-content/uploads/2022/05/Памятка-з-питань-уникнення-враження-вибухонебезпечними-предметами.pdf

Проведено онлайн-бесіду з питань поведінки у надзвичайних ситуаціях

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *