Щорічно, у теплі квітневі дні, коли природа дарує людям нові барви, у пам’яті людей спливають спогади про найстрашнішу техногенну катастрофу ХХ століття – вибух реактора на Чорнобильській атомній електростанції.

26 квітня 1986 року сталася жахлива аварія на четвертому реакторі, що змінила життя на «до» і «після», аварія, яка призвела до радіоактивного опромінення величезної кількості людей, до забруднення води та навколишнього середовища, завдала непоправних втрат – забрала людські життя. Ніхто і ніколи уже з упевненістю не зможе сказати, скільки людей постраждало від Чорнобильського лиха, а скільки страждає і досі. Втрати після аварії незліченні, а подвиг ліквідаторів людство завжди вважатиме неоціненним.

Так сталося, що 24 лютого 2022 року російські окупанти захопили Чорнобильску АЕС, загрожуючи світу ядерним тероризмом. Завдяки мужнім працівникам, які упродовж тривалого часу постійно, без вихідних, ризикуючи своїм життям, обслуговували станцію, та дякуючи вмілим діям Збройних сил України вдалося уникнути повторення масштабної катастрофи.

Ми вдячні Героям, які пройшли через усі кола ядерного пекла заради врятування життя і здоров’я нинішніх і прийдешніх поколінь, за мужність і самопожертву. Уклін їм, шана і довічна пам’ять.

26 квітня – День пам’яті Чорнобильської трагедії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *