День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: урочисто проголошено злуку УНР та ЗУНР в єдину і неподільну державу.

Вшанування цієї дати надзвичайно важливе у вихованні молоді, адже вона має розуміти значення боротьби за територіальну цілісність нашої Батьківщини. Відтак, саме цій знаменній події і була присвячена година спілкування, проведена студентами І курсу спеціальності «Ветеринарна медицина» Рожищенського фахового коледжу ЛНУВМБ імені С.З.Гжицького  разом з відповідальною за виховну роботу Оксаною Черняк. Студенти пригадали історичні події того часу, переглянули документальний фільм «Акт Злуки: відтворення історичної правди», розв’язали кросворд, що містив основні ключові слова, які стосувалися Дня Соборності України, пройшли інтерактивну онлайн-вікторину. Кожен студент мав змогу висловити особисту думку стосовно власного бачення ситуації, що склалася в країні на даний час.

На жаль, сьогодні на Сході України продовжується боротьба за її територіальну цілісність. Колишні студенти коледжу Іван Ващеня та В’ячеслав Іонов поклали своє життя заради миру і спокою на нашій землі. Студенти ІV курсу спеціальності «Ветеринарна медицина» хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв.

Проведення таких тематичних заходів є дієвим способом поглибити  знання молоді про історію та значення знаменних дат, адже, як говорить відома істина: «Не знаючи свого минулого, ми не варті майбутнього».

Не знаючи свого минулого, ми не варті майбутнього

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *