Хворобу краще попередити, ніж лікувати. Саме тому на відкритому занятті з дисципліни «Біологія і екологія» при вивченні теми “Профілактика інфекційних, інвазійних хвороб і захворювань, що передаються статевим шляхом” викладач Олена Івашина вкотре закликала студентів відповідально ставитися до власного здоров’я.

Тема заняття – дуже актуальна, адже саме інфекційні хвороби становлять загрозу для людства. Інфекції передаються від хворого здоровому, і у разі наявності сприятливих умов набувають масового поширення.

На занятті студенти ІІ курсу спеціальності «Ветеринарна медицина» працювали в групах, виконували різнопланові завдання на визначення збудників певних інфекцій та інвазій і шляхів їх розповсюдження. Як майбутнім ветеринарним фахівцям, студентам було цікаво дізнатись про зоонози – захворювання, що поширені у тварин і у певних ситуаціях можуть становити загрозу для здоров’я людини.

Знаючи збудників захворювань і шляхи їх передачі, студенти виконали міні-проекти, запропонувавши заходи профілактики інфекцій, інвазій та ЗПСШ.

Викладач закликала студентів до безпечної статевої поведінки, наголосивши, що одним із можливих наслідків ризикованого статевого життя є захворювання, що передаються статевим шляхом.

Здоров’я – у наших руках!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *