Щорічно 15 грудня у всіх країнах, які мають статус провідних світових виробників чаю, відзначається Міжнародний день чаю – напою № 1 у всьому світі.

Чай – не просто напій, його називають «аптекою в склянці». Чорний або зелений, насипний чи плитковий, – він тамує спрагу, знімає втому, зігріває в холод та охолоджує у спеку. Тому здавна йому відводилося особливе місце серед продуктів споживання. А ще – він зближує людей та зміцнює дружні відносини. У цьому переконалися і студенти І курсу спеціальності «Ветеринарна медицина» Рожищенського фахового коледжу ЛНУВМБ імені С.З.Гжицького, зібравшись у віртуальну подорож до Чайної країни саме 15 грудня.

Студенти ознайомилися з історією свята, здійснили історичний екскурс «Звідки прийшов чай», з цікавістю переглянули відео про види чаю та особливості чайної церемонії в Китаї. А ще – взяли участь у веселих конкурсах, чим підняли настрій усім присутнім.

Пізнавальна подорож закінчилася спільним чаюванням і цікавим спілкуванням. Як виявилося, далеко не все ми знаємо про такий звичний для кожного з нас напій – чай…

Віртуальна подорож до Країни чаю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *