29-30 вересня – 80-ті роковини масових розстрілів, здійснених гітлерівцями у Бабиному Яру.

Бабин Яр – це некрополь для більш ніж 100 тисяч цивільних громадян – як дорослих, так і дітей та людей старшого віку, військовополонених. Назва цієї місцини на тодішніх околицях Києва стала узагальненою, увійшла без перекладу у всі мови світу як символ кривавого злочину нацистського режиму, який перекреслив усі тогочасні моральні ідеали європейської цивілізації і всі досягнення європейського гуманізму.

Куратори груп та студенти Рожищенського фахового коледжу ЛНУВМБ імені С.З.Гжицького долучилися до проведення Національного уроку пам’яті, приуроченого тим кривавим подіям, віддали данину пам’яті і поваги тим, хто був вбитий у Бабиному Яру, й тим, хто не змовчав, не дав приховати цей страшний злочин, стерти його зі сторінок історії. Бібліотекарі коледжу долучились до заходу, організувавши тематичну виставку літератури «Бабин Яр: наша біль і пам’ять…»

І справді: пам’ять про трагедію Бабиного Яру попри всі обставини повинна завжди залишатися живою. Допоки ми пам’ятаємо кожну жертву Голокосту, поки цікавимось історією та робимо висновки з помилок минулого, Голокост не повториться ні для євреїв, ні для кримських татар, ні для українців, ні для будь-яких інших народів світу…

Бабин Яр: наша біль і пам’ять…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *