Таким гаслом 21 вересня 2021 року розпочався захід до Міжнародного дня миру у Рожищенському фаховому коледжі ЛНУВМБ імені С.З.Гжицького, який підготували студенти ІІ курсу спеціальності «Ветеринарна медицина».  Генеральна Асамблея ООН постановила щорічно відзначати це свято як «день глобального припинення вогню й ненасильства». У зв’язку з цим було закликано всі країни та всіх людей припиняти військові дії на цілу добу.

Студенти розповіли присутнім про історію цього свята. Цікавою була інформація про символи спокою, мирного життя і дружби, вічного братерства і солідарності народів – Дзвін миру і білого голуба з оливковою гілочкою у дзьобі. Згадали студенти і трагічні події в Україні, які тривають з 2014 року, вшанували пам’ять усіх загиблих хвилиною мовчання.

На жаль, людське бажання вирішувати соціальні, політичні, національні суперечки лише з позиції сили лежить сьогодні в основі багатьох проблем світу. Війна – смертельно небезпечна хвороба, якою заражені всі покоління. Сьогодні ми складаємо звернення до всіх мешканців планети з проханням припинити всі війни та жити у мирі та злагоді. Бо яким би не було наше сьогодні, мир – це наше завтра…

Нам потрібне мирне небо!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *