25 лютого 2021 року виповнюється 150 років видатній українській письменниці, громадській діячці та одній з центральних постатей національної культури – Лесі Українці.

З цієї нагоди студенти групи ІV вет Б Рожищенського фахового коледжу ЛНУВМБ імені С.З.Гжицького відвідали захід, організований працівниками Рожищенського районного дому «Просвіта».

Глядачі прослухали історію життя Лесі Українки, яка з самого дитинства зростала у творчій атмосфері. Навіть попри складну хворобу, дівчинка не опустила руки, а почала ділитися своїми почуттями у віршах. У свої 13 років вже випустила перші дитячі вірші та опублікувала їх у часописі «Зоря», і саме тоді з’явився псевдонім «Леся Українка».

Вона писала так палко й так любляче, що й донині відчувається важливий сенс, який вона вкладала у свою поезію. Кожен вірш Лесі Українки, що лунав зі сцени, знаходив відлуння у душах людей, присутніх у залі: вони захоплювалися кожним звуком, словом і рядком поезії.

Додатково зі сторінками життя Лесі України студенти могли ознайомитись і у бібліотеці коледжу, адже з цього приводу була організована тематична виставка літератури.

Леся Українка. Високе світло імені та слова…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *