11 лютого 2021 року студенти І курсу спеціальності «Ветеринарна медицина» Рожищенського фахового коледжу ЛНУВМБ імені С.З.Гжицького стали учасниками відкритого виховного заходу на тему: «Інформатика: поговоримо про…жінок!». Так, саме про жінок того дня ішла мова, і не випадково, адже цього дня  Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй дала світові додатковий привід згадати слабку, але водночас таку сильну половину людства, проголосивши 11 лютого Міжнародним днем жінок і дівчат у науці.

Під керівництвом викладача інформатики Оксани Черняк студенти підготували цікаві повідомлення, акцентувавши увагу присутніх на тому внеску, який зробили саме жінки у розвиток інформатики та усього, що з цією наукою пов’язане.

Августа Ада Лавлейс, Грейс Гоппер, Геді Ламар, Джин Бартік, Френсіс Елізабет Аллен, Катерина Ющенко, Мері Кеннет Келлер – це лише невеликий список видатних діячок в історії інформатики – про їх ролі в розвитку цієї науки можна говорити дуже довго. Проте незалежно від кількості та якості жіночих здобутків їх зіставлення з досягненнями чоловіків позбавлене сенсу. Майже всі згадані героїні мали індивідуальний досвід подолання перешкод, специфічних для їхніх професій, середовища, епохи та життєвих обставин. Вони боролися за право навчатися, незважаючи на офіційну заборону. Вони вступали до вишів, коли жодна жінка Європи ще не мала такого досвіду. Вони писали дисертації на теми, що здавалися надто фантастичними для «дівчат». Але усі вони, були в першу чергу жінками – ніжними, ранимими, прекрасними. І кожна з них, не зважаючи на свою унікальність, була впевнена: «Я – просто жінка…»

Інформатика: поговоримо про…жінок!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *