У середу, 10 лютого 2021 року, у групі І тех викладачем Рожищенського фахового коледжу ЛНУВМБ імені С.З.Гжицького Мізюком М.Л. було проведене відкрите лабораторно-практичне заняття з фізики на тему: «Дослідження залежності потужності електричної лампи від напруги на лампі».

Виконання лабораторної роботи складалося із двох частин. Спочатку студенти мали змогу складати електричне коло, використовуючи реальні фізичні прилади: амперметр,  вольтметр, джерело струму, електрична лампа, реостат тощо. Відповідно були проведені необхідні вимірювання сили струму і напруги та зроблені обчислення.

У другій частині всі студенти з цікавістю складали електричне коло за допомогою віртуальної фізичної лабораторії, використовуючи встановлені на комп’ютерах програми «Phet – симуляції. Лабораторія електрики».

У заключній частині заняття була здійснена тестова перевірка теми «Електричний струм. Робота і потужність струму». Студенти, використовуючи свої смартфони, зчитали QR-код тренувальних тестових завдань і успішно їх виконали.

Відкрите лабораторно-практичне заняття з фізики

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *