…Тим, хто в боротьбі за волю і кращу долю України не дожив до сьогоднішнього дня, спить в знаних і безіменних могилах, розкиданих по рідній і чужій землі; цвіту нашого народу, його славним синам, що в розквіті своїх духовних і фізичних сил віддали молодість і найдорожче, що є в кожного з нас, – життя; героям, що впали в страшному бою під Крутами, – присвячувався захід, який 29 січня 2020 року провели студенти групи ІV спецвет Рожищенского фахового коледжу ЛНУВМБ імені С.З.Гжицького.

Сухими словами історичних документів, полум’яними рядками поетів, зворушливою музикою пісень студенти розповідали присутнім про подвиг 300 хлопців, майже дітей, які пішли в безсмертя прямо зі студентської аудиторії та шкільного класу і віддали своє життя за свободу та незалежність нашої держави. Символічно, що у 1931 році українське студентство проголосило День Крутів Всестудентським українським святом.

У наші часи історія повторюється. Сьогодні нашим воїнам знову прийшов час відстоювати суверенітет нашої Батьківщини у війні з тим же ворогом. Щодня гинуть молоді хлопці – чиїсь сини, брати, чоловіки, батьки. Пам’ять Героїв України всіх часів присутні вшанували хвилиною мовчання.

До заходу долучилися працівники бібліотеки, оформивши тематичну книжкову виставку «Нам пам’ять не дає спокою…», а в фойє коледжу на інформаційному стенді усі охочі могли ознайомитися з деталями страшного бою під Крутами.

Тож нехай пам’ять про наших героїв буде вічною. І нехай їхня смерть буде для нас прикладом, як треба любити свою Батьківщину…

ПАМ’ЯТАЙ ПРО КРУТИ…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *