Щорічно, починаючи з 1988 року, з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я 1 грудня відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Головна його мета – привернути увагу суспільства до цієї проблеми.

За даними ООН, поширення епідемії СНІДу у світі в цілому сповільнилося. За останні 5 років кількість виявлених випадків зараження ВІЛ/СНІД скоротилась на 20%. Натомість в Україні серед країн Східної Європи і Центральної Азії ступінь поширеності ВІЛ/СНІД найвищий, серед дорослого населення він становить 1,1%.

ВІЛ та СНІД – це одна з найглобальніших проблем світу, тому студенти Рожищенського фахового коледжу ЛНУВМБ імені С.З.Гжицького не змогли залишитися осторонь. Окрім інформаційного стенду, члени студентського самоврядування коледжу оформили тематичні буклети з цікавою та доступною інформацією про СНІД. Ці буклети разом зі стікерами з зображенням червоної стрічки, яка є символом солідарності із ВІЛ-позитивними та хворими на СНІД, студенти І курсу спеціальності «Ветеринарна медицина» вручили кожному, хто переступив поріг коледжу вранці 1 грудня. Цим студенти закликали берегти та шанувати найвищу цінність  людини – життя.

Молодь проти СНІДу!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *