29 серпня  – День  пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави.

У цей день, шість років тому, під Іловайськом Донецької області тривало жорстоке протистояння: українські вояки потрапили в оточення, були тривалі перемовини про організований відступ, і під час виходу так званим «зеленим коридором»  їх цинічно розстріляли з ворожої артилерії. Саме тоді українські силовики зазнали найбільших втрат у боях з російськими окупантами.

На  жаль, ще й досі продовжується війна на буремному сході, втрачають життя сотні солдат-патріотів за наше з вами вільне і щасливе майбутнє. Гіркою сторінкою історії Рожищенського фахового коледжу ЛНУВМБ імені С.З.Гжицького стала загибель його колишніх випускників: Івана Ващені (випускник 1997 р.) не стало 17 червня 2014 року на околиці Станиці Луганської, а В’ячесла́в Іо́нов (випускник 2001 р.) втратив життя 29 серпня 2014 року під час виходу з Іловайського котлаТож пам’ятаймо їх – тих, хто звеличив нашу землю, тих, завдяки кому наше життя зігріте сонячним світлом і безхмарною блакиттю небес. Ці люди – справжні герої! А герої не вмирають. Вони завжди залишаються в наших серцях, а меморіальна дошка, яка встановлена на фасаді коледжу, нагадує кожному з нас, що вони поклали життя, аби ми жили в мирній Україні.

Сьогодні ми з сумом і скорботою згадуємо про ті події і висловлюємо глибокі співчуття рідним загиблих Героїв!  Ми не забули про їх подвиг! Світла та вічна пам’ять Героям!

Засвітімо свічку пам’яті про загиблих, помолімося разом за живих…

Засвітімо свічку пам’яті про загиблих, помолімося разом за живих…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *