День Гідності та Свободи – свято в Україні, що відзначається щороку 21 листопада на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року). Це свято було встановлене з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року – лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

20 листопада 2019 року студенти ІІІ курсу групи «Б» спеціальності «Ветеринарна медицина» та викладачі Прус В.В. і Куденчук Л.А. відвідали захід до Дня Гідності та Свободи «Вільні творять майбутнє», який відбувся в центральній районній бібліотеці міста Рожище.

Студенти мали змогу пригадати події, що відбувалися в Україні в листопаді 2013 року. На заході пролунали пісні виконавців, які підтримали Революцію Гідності: гімн України у виконанні Руслани, Океан Ельзи «Вставай», Гайдамаки «Дерев’яні щити»,«Kozak System» та українські зірки «Брат за брата», СКАЙ «Ми прагнемо змін», а також реквієм-прощання із загиблими учасниками Революції Гідності «Пливе кача» у виконанні Піккардійської терції.

Вічна пам’ять героям! Слава Україні! Героям слава!

Вільні творять майбутнє!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *