20 лютого – пам’ятний для українців день. Це День Героїв Небесної Сотні, присвячений подвигу учасників Революції Гідності 2013-2014 рр. У цей день під час Євромайдану на Інститутській вулиці в Києві силові підрозділи тодішнього режиму розстрілювали протестуючих. Всього за день число жертв досягло ста осіб. У подальшому всіх протестуючих, які загинули у ті дні, назвали «Небесною сотнею».

У цей день всі українці вшановують відвагу, силу духу і стійкість громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

Студенти Рожищенського коледжу ЛНУВМ та БТ ім. С.З.Гжицького не залишилися осторонь цієї історичної події. У холі коледжу було організовано своєрідну «стіну жалоби» за усіма загиблими у ті дні. Група студентів ІV тех курсу долучилася до загальноміського меморіального заходу, присвяченого вшануванню подвигу учасників Революції Гідності, під час якого урочисто відкрили та освятили пам’ятний знак «Борцям за волю та незалежність України».

Героїв Україна пам’ятає…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *