Інформаційний шум, клікбейт, маніпуляції, пропаганда, тролі, боти, стереотипи, популізм… Всі ці речі на даному етапі розвитку суспільства постійно втручаються в життя українців. Тому інформаційна та медійна грамотність сьогодні вже давно не модний тренд, а важлива навичка ХХІ століття, яку потрібно опанувати і молоді, і дорослим.

Підвищити свою інфомедійну грамотність вирішили і студенти ІІ курсу Рожищенського фахового коледжу ЛНУВМБ імені С.З.Гжицького під керівництвом викладача інформатики Оксани Черняк. Тим паче, що у місті саме працював Лабіринт медіаграмотності «НЕ ВІР – ПЕРЕВІР» – перший і єдиний в Україні проєкт, який допомагає українцям та українкам підняти рівень стійкості до дезінформації й пропаганди, що є надважливою навичкою в умовах повномасштабної війни. Екскурсію лабіринтом провела Наталія Пешук – керівниця Молодіжного центру м. Рожище.

Мандруючи кімнатами лабіринту, здобувачі освіти вчилися орієнтуватися в потоці інформації й мислити критично; дізнались, як розрізняти факти та судження, як протидіяти маніпуляціям і пропаганді, як виявляти ботів і тролів, щоб не вестися на їхні провокації; розібралися, як працюють алгоритми соціальних мереж. 

Не вір – перевір!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *