Поезія… Скільки загадкового у цьому слові… Скільки натхнення, емоцій, почуттів… Поезія надихає, звеличує, штовхає на подвиги. Вона хвилює, дає насолоду, плекає високі почуття, збагачує духовно. Вірші найвідоміших поетів світу окрилюють закоханих романтиків, запалюють відчайдушних любителів пригод, спонукають до боротьби за свої права. Вони бувають гостріші за меч та сильніші за будь-яку зброю або ж мелодійні та ніжні, як спів солов’я…

Щоб привернути увагу суспільства до поезії як до джерела відповідей на низку важливих питань людства, на 30-й сесії ЮНЕСКО у 1999 році було прийняте рішення: щорічно 21 березня відзначати Всесвітній день поезії. Саме з метою ознайомлення студентської молоді з історією цього свята та виховання любові до поетичного слова, у Рожищенському фаховому коледжі ЛНУВМБ імені С.З.Гжицького було проведено захід «Поезія – це завжди неповторність…».

Творчий задум заходу втілили студенти групи ІІІ спецвет під керівництвом відповідальної за виховну роботу Оксани Анатоліївни Черняк. У читальній залі коледжу студенти не лише говорили про походження цього свята та декламували поетичні твори класиків, а й змагалися у знанні поетичних рядків найвідоміших постатей в історії української літератури та випробовували свої власні сили у віршуванні.

На захід були запрошені студент групи ІV вет А Артем Степанюк та студентка групи ІІ спецвет Світлана Куцевич. Обоє молодих людей у майбутньому – ветеринарні спеціалісти, але в душі – надзвичайні романтики. Усі присутні з захопленням слухали поетичні рядки, які вийшли з-під їх пера.

Тож сьогодні, щоб жити в цьому непростому світі, утверджуймося через яскраву, квітучу поезію, що проростає в серцях наших студентів!

Поезія – це завжди неповторність…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *