До Дня Покрови Пресвятої Богородиці, Дня українського козацтва, Дня захисника України, а також чергової річниці створення УПА студенти групи ІІІ вет Б під керівництвом куратора Василя Пруса провели відкриту виховну годину «Слава незламним».

Усі присутні зробили своєрідний екскурс в історію України від часів козацтва до сучасності. Студенти розповіли про найбільше та найвидатніше свято Покрови за часів козацтва, зауважили, що Пресвяту Богородицю козаки вважали своєю заступницею і покровителькою. Саме тому з недавніх пір це свято в Україні відзначають як День українського козацтва. З розповідей студентів присутні дізналися про Українську повстанську армію, яка теж обрала собі свято Покрови, віддавшись під опіку святої Богородиці. Сьогодні ж багато синів та дочок захищають територіальну цілісність і незалежність України, відтак дане свято поряд з історичними традиціями набуває нового сенсу та значення.

Доповіді студентів були досить цікавими, змістовими, з тематичним переглядом відеосюжетів. Доповнила виступи тематична книжкова виставка, що містила багато цікавої інформації про історію козацтва й УПА, про теперішні події в зоні АТО та ООС.

Слава незламним!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *