Україномовний розділ мережевої бібліотеки Wikisource . У ній розміщено художні твори, історичні та інші документи, статті, вихідні тексти програм тощо, тобто будь-які тексти, в тому числі супроводжувані мультимедійними ілюстраціями, що можуть бути корисні україномовній спільноті.

Електронна бібліотека «Diasporiana» є проектом зі збереження інтелектуальної спадщини української еміграції. Містить рідкісні видання різного спрямування.

Інтегрований ресур орієнтований на широке коло користувачів, в рамках якого формуються колекції, спрямовані на поширення знань про культуру України.

Історія України IX-XVIII ст. Першоджерела та інтерпретації — проект електронної бібліотеки давньої української літератури. Бібліотека є добіркою електронних книг і текстів, об’єднаних проголошеною тематикою і єдиною ідеєю. Ідея проекту полягає в прагненні зібрати якомога більшу кількість творів української писемності не просто як випадковий набір текстів різних часів та авторів, але на тлі цілісного культурно-історичного процесу, де ставала б зрозумілою єдність, спадковість і тотожність
української літератури, попри очевидні розриви в мовному коді та наявні перервності в традиції.

Електронна бібліотека української літератури – письменники України – книги українською. Сучасна українська література. скачати та читати онлайн.

Найбільша бібліотека України, головний науково-інформаційний центр держави. Входить до числа десяти найбільших національних бібліотек світу. Бібліотека містить журнали України з історії, економіки, педагогіки, політології, технічних наук, екології, фізики, математики та філософії. Надають доступ до електронного каталогу бібліотеки з 433 тис. записів, також містять повнотекстові автореферати, дисертації, статті за періодичних видань, книги та тексти.

Інформаційний ресурс для фермерів, сільського господарства по годівлі травоїдних тварин, свійської птиці, для отримання здорового м’яса, яйєць та молочних продуктів.

Це найпопулярніша в Інтернеті поетична бібліотека українською мовою.

Український інститут національної пам’яті надає вільний доступ до всіх своїх видань. Наша принципова позиція – задля зручності читачів усі матеріали викладати також в електронних форматах. На цій сторінці можна безкоштовно звантажити видання Інституту в epub, mobi та pdf.

Всеосвіта

Бібліотека методичних матеріалів для вчителів  на сайті представлені з усіх шкільних предметів методичні матеріали, статті, наукові роботи, відеоуроки, презентації, конспекти, тести, робочі програми, ілюстрації.